Astım Hastalığında Ozon Tedavisi
Kronik akciğer rahatsızlıkları toplumda çok sık karşılaşılan hastalıklardandır. Bu rahatsızlıklardan biri olan astımda, solunum sıkıntısı, korku, endişe ve kronik yorgunluk görülür. Yeteri kadar oksijeni sağlayabilmek için harcanan çaba, solunum kaslarını çok yorar ve hastayı halsiz bırakır. Bununla beraber oluşan solunum sıkıntısı hastanın günlük enerjisini ve egzersiz kapasitesini düşürür. Astım rahatsızlığı olan hastalarda bağışıklık sistemi ozon tedavisi sayesinde güçlenir. Kan dolaşımı sırasında bağışıklık sistemi artar. Ozon tedavisi ile bronşların inflamasyonu azalarak, solunum sistemi rahatlar.
Astım tedavisinde bronşların daralması önlenerek, hava alışverişinin sağlanması ve bazı alerjik reaksiyonların giderilmesi amaçlanır. Aynı şekilde bağışıklığın güçlendirilmesi ve vücudu enfeksiyonlara karşı korumak gerekir. Nefes alma problemi yaşayan astım hastasının kanındaki oksijen oranı giderek düşer ve karbondioksit oranı yükselmeye başlar. Ozon tedavisi sayesinde bağışıklık sistemi yeniden düzenlenir ve kandaki oksijen sayesinin artırılmasıyla şikayetler geriler. Düzenli tedaviden sonra astım hastalarında nefes darlığı, boğulma hissi gibi problemler olabildiğince azalır. En önemlisi ozon tedavisiyle kullanılması gereken astım ilaçlarının dozu ciddi oranda azaltılabilir.
Ozon Tedavisinin Astıma Etkisi Nedir?
Ozon tedavisi vücudun antioksidan kapasitesini artırmakla beraber vücudun kronik oksijen açlığını tamamlar ve sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar, vücudun nitrik oksit üretimini artırır. Bu madde sayesinde düz kaslar rahatlar ve bronş spazmını çözerek, bronş daralmasını önler. Kasılan damarlar ozon tedavisi sonrası gevşer ve akciğer-kalp arasındaki damarların yüksek kan basıncı düşer. Böylece rahat bir şekilde nefes alınmasını sağlar ve boğucu his azalır. Ozonla beraber alyuvarların oksijen geçirgenliği ve esnekliği artarak, dokulara oksijen taşıma kapasitesi artar. Hemoglobinlerde oluşan pozitif değişikliklerin sayesinde kanın taşıdığı oksijen oranı artmakla beraber, hücrelere bırakılan oksijen miktarı da ciddi oranda artar. Böylece vücudun oksijen açlığı ortadan kalkar ve astım hastası rahat bir nefes alır.
Astımda Ozon Tedavisinin Süresi Nedir?
Ozon tedavisi uygulanma süresi hastalığın seyrine göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak 6-8 hafta boyunca kürler halinde yılda 1 veya 2 kez tekrarlanarak uygulanmaktadır. İlk başta 6-8 haftalık verilen kürden sonra gerekirse 4-6 haftalık kür süreleri ilave edilebilir. Ozon tedavisi hastanın sağlık durumuna, hastalığın durumuna ve ihtiyaçlarına göre değişmektedir.
Ozon tedavisi çoğunlukla haftada 2-3 seans yapılır. Etkileri hemen de görülebilir ya da 5-6 seans sonrasında da görülmeye başlanabilir. Hastanın nefes alması ve hareket kabiliyeti kolaylaşır, boğulma hissi azalır.