Diyabet Hastalığında Ozon Tedavisi
Şeker hastalığı yani diyabet, pankreastan yeteri kadar insülin hormonunun salgılanamaması veya hücrelerin insülin hormonuna göstermiş olduğu direnç neticesinde meydana gelir. İnsülin hormonu, her bir hücrenin yaşamsal yakıtı olan şekerin hücre içerisine girerek hücre fonksiyonlarını yürütebilmesini sağlar. İnsülin hormonu olmadığından (Tip 1 Diyabet) ya da yetersiz üretildiğinden (Tip 2 Diyabet) kandaki şeker hücre içine alınamaz. Bunun sonucunda ise kan şeker seviyesi artar. Hücre içerisine giriş yapamayan ve dolaşımda aşırı derecede yükselen şeker, dolaşım sistemi başta olmak üzere vücuttaki bütün sistemlere değişik ölçülerde zararlar verir.
Diyabet Hastalarında Hangi Belirtiler Görülür?
Göz damarlarında hasar sonucu görme kaybı, kalp rahatsızlıkları, böbrek yetmezliği, sinir ve beyin hasarı oluşabilir. Diyabet hastalarının yüzde seksenlik bir kısmı, şekerin damarlara yaptığı hasarlara bağlı oluşan rahatsızlıklar sonucu ölür.
Diyabet hastalarında karbonhidrat metabolizmasının hasar görmesi, yağ ve protein metabolizmasının da zarar görmesine neden olur. Vakalarda trigliserit ve kolesterol gibi yağ türleri atardamarların iç yapısında birikmeye başlar ve tıknıklığa yol açar.
Bu durum neticesinde de damar sertliği meydana gelir. Aynı esnada da kan damarları daralır. Tamamen dolaşımın bozulmasıyla alakalı şekilde dokulara yeteri kadar oksijen ve kan gitmez. Beslenmesi ve oksijenlenmesi bozulan dokular da ölmeye başlayacaktır.
Diyabet Hastalığının Olumsuz Etkilerine Karşı Ozon Tedavisi
Diyabet hastalarında bacak ve parmak gibi organların beslenememesi ve oksijenlenememesi nedeniyle kangren meydana gelir. Eğer erken müdahale edilmezse maalesef kesilmek zorundadır. Aynı zamanda iyileşmeyen yaralar da oluşabilir. Bunun asıl nedeni ise dokuların yaşamsal olarak işlev görmemeye başlamasıdır.
Dokulara yeteri kadar oksijen sağlanamamasının sebeplerinden bir diğeri de, oksijeni taşımakla yükümlü olan kırmızı kan hücrelerinin taşımakta olduğu oksijeni dokulara bırakması emrini veren bir maddenin şeker hastalarında düşük seviyede bulunmasıdır.
Bu nedenle diyabet hastaları kan dolaşımı ile hücrelerine dek giden oksijenden en iyi şekilde faydalanamaz. Ozon tedavisi, diyabetin en mühim patogenetik mekanizmaları üzerine tesir ettiği için diyabet hastalığında ve bu hastalığın komplikasyonlarının tedavi edilmesinde oldukça önemli bir rol oynamaktadır.
Ozon tedavisi sayesinde kan dolaşımı artar. Dokulara daha fazla oksijen gider. Bunun sonucunda dokulara oksijen aktarımı iki yönlü bir mekanizmanın desteğiyle daha da artmış olacak demektir. Dokuların oksijen seviyesi ve beslenme gücü artış gösterdikçe bütün hücresel metabolik durumlar tamamen sağlıklı bir hal alır. Ozon tedavisi tüm bunların yanı sıra hücresel metabolizmayı arttırma konusunda da mühim bir rol oynar.